Het aanmelden van Zonnepanelen verandert

Via: Zelf Energie Produceren

Consumenten en bedrijven die zonnepanelen installeren zijn verplicht om deze te melden bij hun netbeheerder. De netbeheerders hebben hiervoor enkele jaren geleden al de website www.energieleveren.nl in het leven geroepen. Het aanmelden van zonnepanelen gaat nu veranderen.

Aanmelden zonnepanelen verplicht

Het aanmelden van zonnepanelen is niet alleen verplicht, maar vooral ook noodzakelijk. Het zorgt ervoor dat de netbeheerder in staat is om tijdig te reageren op veranderingen in het elektriciteitsnet. Op deze manier voorkomt de netbeheerder grote stroomonderbrekingen of storingen op omvormers.

Europese verordening RfG

Met de komst van de nieuwe Europese verordening Requirements for Generators (RfG) zijn de technische eisen aan de installatie van zonnepanelen vanaf nu strenger. Niet alleen zonnepanelen, maar ook windmolens en andere elektriciteitsopwekkers moeten aan deze nieuwe eisen voldoen. De netbeheerder controleert of dit het geval is.

Meer gegevens ter controle

Om deze controle zo goed mogelijk uit te voeren moet iedereen die vanaf nu elektriciteit opwekt meer technische gegevens melden bij de netbeheerder. Naast het vermogen (KW) van de zonnepanelen, wordt nu ook het merk, type en vermogen van de omvormer uitgevraagd. Deze gegevens staan op de factuur en zijn tevens bekend bij het installatiebedrijf van jouw zonnepanelen. Het aanmelden van zonnepanelen gaat nog steeds via www.energieleveren.nl.

Privacy beter gewaarborgd

Om de privacy beter te waarborgen kan de aanmelding alleen gedaan worden door een gerechtigd persoon. Daarom moet je nu een persoonlijk account aanmaken. De identificatie vindt plaats op basis van het meternummer (laatste 6 cijfers van de elektrameter). Daarnaast moet de gerechtigde persoon het account altijd per e-mail bevestigen.

Inzicht in de gemelde zonnepanelen

De gegevensopslag bij netbeheerders is daarnaast dusdanig vernieuwd, dat vanaf 1 augustus alle bestaande aangeslotenen inzicht krijgen in de gemelde zonnepanelen (en andere elektriciteitsopwekkers) op hun eigen adres. Ook als de zonnepanelen al veel eerder zijn aangemeld. Vanaf 1 augustus kan de bewoner de gegevens niet alleen bekijken, maar ook aanvullen of wijzigen.

Deel dit bericht

Schepenlaan 8,

6002 EE, Weert

+31 85 047 0710

E info@vdssolarsystems.com

©2023 VDS Solar Systems.
Alle rechten voorbehouden

Ontvang één keer per kwartaal het laatste nieuws van VDS Solar Systems

Ontvang één keer per kwartaal het laatste nieuws van VDS Solar Systems

Schepenlaan 8,

6002 EE, Weert

+31 85 047 0710

E info@vdssolarsystems.com

©2023 VDS Solar Systems.
Alle rechten voorbehouden

©2023 VDS Solar Systems.
Alle rechten voorbehouden